Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Századszorra nyújtotta karját mások életéért a székesfehérvári anyagmozgató

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. február 13. 10:52

Csepeli Gyula honvédelmi alkalmazott századik alkalommal adott vért az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred 94. véradó napján február 11-én, csütörtökön.

Székesfehérvár_véradás (1)

Példaértékű hozzáállásáért a véradást követően egy, az alkalomhoz illő tortával és emléklappal köszöntötte Csepeli Gyula honvédelmi alkalmazottat Vokla János ezredes, a székesfehérvári ezred parancsnoka, valamint Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező.

Csepeli Gyula 2008 óta dolgozik anyagmozgatóként a Magyar Honvédségnél, jelenleg az ezred helyőrségtámogató parancsnokságát erősíti. Kapcsolata a véradással viszont jóval korábbi időszakra tehető: 1981. augusztus 27-én, még veszprémi sorkatonaként nyújtotta legelőször a karját. A rutinos véradó úgy fogalmazott: mindig is motiválta, hogy segíthet másoknak.

Az alakulat kilencvennegyedik alkalommal szervezett véradó napot, amin több, mint száz önkéntes vett részt. A rendezvény lebonyolításában - Grell Norbert főtörzsőrmesteren kívül - Molnár Dorottya és Szlávity Ivett, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének koordinátorai működtek közre.

Az eseményen - a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a székesfehérvári ezred katonái mellett - a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C) és a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) is képviseltette magát. A rendezvényen első véradót is köszönthettek: az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj részéről Teglovics Máté Tamás közkatona személyében.

Székesfehérvár_véradás (2)
Címkékvéradás