Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Százhuszonnyolc újonc Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. február 3. 9:25

A szentendrei MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) a legutóbbi, 2010. november 9-i bevonulás után ismét megnyitotta a kapuit a szerződéses legénységi állományú katonák előtt. Ezúttal 128-an döntöttek úgy, hogy a következő években a katonai mesterségben szereznek jártasságot.

A bázis Mecséri János Kiképző Osztály parancsnokai, kiképző tisztjei és tiszthelyettesei a megelőző bevonulásokra kidolgozott eljárási rendnek megfelelőn készítették elő az újoncok fogadását, nyilvántartásba vételét, illetve az MH katonai szervezeteinek képviselői gyorsan, szakszerűen végezték a szerződéskötéseket. Ezt követően az orvosi vizsgálat, az egyenruha és a katonai felszerelés felvételezése, majd az elhelyezési körlet elfoglalása következett.

Másnap, a kiképzés ünnepélyes megnyitásán, Mikusi Zsolt ezredes, az MH KKB parancsnoka adta meg az alaphangot az immár egyenruhába öltözött katonák tájékoztatásához. A parancsnok bemutatta a kiképző bázis vezetőit, majd közzétette a katonai szervezet bajtársias közösségébe való gyors, zavartalan beilleszkedéshez szükséges tudnivalókat, az erkölcsi- és magatartási követelményeit, illetve a katonai szolgálat iránti társadalmi elvárásokat.

A parancsnok tájékoztatásával megkezdődött a mintegy három hónap időtartamú egységes katonai alapkiképzés. A jelenlegi ismeretek alapján a most bevonult újonc szerződéses katonák május elején tesznek katonai esküt a hozzátartozók, parancsnokaik és Szentendre város elöljárói nyilvánossága előtt ünnepélyes keretek között.

 
1595913634
 
1595913634
 
1595913634

 
 Fotó: a szerző felvételei