Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Székesfehérvári katonák Szombathelyen

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: a szerző felvételei |  2021. február 10. 17:20

Vokla János ezredes, a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka és Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa látogatta meg a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban szolgálatot teljesítő katonákat február 9-én, kedden.

szombathely_kórház_ (6)

Az ezredparancsnok látogatása során Stubán Tamás rendőr ezredessel, kórházparancsnokkal, valamint Horváth Ferenc rendőr alezredessel, kórházparancsnok-helyettessel egyeztetett a katonai jelenlét aktuális kérdéseiről. Mint megtudtuk: januártól tovább növelik az egészségügyi szolgálatot teljesítő katonák létszámát a szombathelyi kórházban.

„Pozitívan fogadtak bennünket az ápolók és betegek is: minden esetben bizalommal fordulnak hozzánk” – fogalmazott Horváth Dávid főhadnagy, a katonai állomány rangidős parancsnoka.

A székesfehérvári katonák főként logisztikai és adminisztrációs területen támogatják az intézmény munkáját: beléptetésnél, az oltások ütemezésében, sőt az információs vonal kezelésében is segítik a kórházi dolgozókat.