Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Személyesen szeretném látni a katonákat!”

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Nagy Gábor |  2021. január 19. 20:37

„A járványhelyzet miatti többletfeladatok fokozott figyelmet igényelnek a honvédektől, így a tárca vezetése is kiemelt figyelmet fordít rájuk. Személyesen szeretnék meggyőződni a katonák szolgálati körülményeiről és a szolgálat ellátásáról” – hangsúlyozta az északi határ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán tett látogatása során Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 19-én, kedden, Tornyosnémetiben.

határlátogatás_miniszter_01.19 (14)

Letkés, Tése, Parassapuszta és Cered után Benkő Tibor honvédelmi miniszter ezúttal Gönc, Tornyosnémeti és Sátoraljaújhely térségében kereste fel az ott szolgáló, különböző feladatokat ellátó katonákat és rendőröket. A tárcavezető kiemelte: a honvédek határaink védelme mellett a járványügyi helyzetből adódó feladatokból is kiveszik a részüket.

„A fertőtlenítési feladatok mellett az egészségügyi intézményekben, kórházakban is szolgálatot teljesítenek a katonák, akár kórházparancsnokként, akár az egészségügyi dolgozók munkáját segítve. Emellett őrzés-védelmi feladatokban és a közterületeken járőr feladatokban segítik a rendőrség munkáját. Személyesen szeretném látni a katonákat, a szolgálati körülményeiket, mert tudnom kell, mit kell tennünk annak érdekében, hogy a munkájuk minél gördülékenyebben, hatékonyabban valósuljon meg” – fogalmazott Benkő Tibor.

határlátogatás_miniszter_01.19 (5)

A miniszter hozzátette: a többletfeladatok az átlagosnál nagyobb erőfeszítéseket igényelnek a katonáktól, ezért a Honvédelmi Minisztérium vezetése is kiemelt figyelmet fordít rájuk. Már csak azért is, mert a honvédek szolgálat közben fokozottabban ki vannak téve a fertőzésveszélynek. Benkő Tibor hozzátette, eddig több mint négyezer katona kapta el a koronavírust.

Benkő Tibor a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal kapcsolatban is kíváncsi volt a katonák véleményére. „Nagyon örülök annak, hogy ha bárkit megkérdezek, nyíltan mondják el véleményüket ebben a kérdésben. Nincs negatív visszhang, a honvédek is érzékelik az előrehaladást, a fejlődést” – hangsúlyozta a tárcavezető.

határlátogatás_miniszter_01.19 (17)

Északi határmenti látogatásának zárásaként a honvédelmi miniszter a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban tett látogatást, ahol találkozott az ott szolgáló katonákkal, köztük Erdei Balázs őrnagy, kórházparancsnokkal is. Benkő Tibor megbeszélést folytatott Dr. Kovács Lajossal, az egészségügyi intézmény megbízott főigazgatójával, aki elismerően szólt a kórházparancsnok és az intézményben szolgáló katonák munkájáról.

A honvédelmi minisztert látogatásán végigkísérte dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. A meglátogatott települések polgármesterei megköszönték Benkő Tibornak a katonák áldozatos munkáját és kimagasló teljesítményét.

Kapcsolódó cikkek