Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szemlélői látogatás a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 12. 8:41

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez látogatott dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség szárazföldi szemlélője.

szemlélőség_MH1 (11)

Az Irinyi laktanyában Szilágyi Zsolt ezredes, ezredparancsnok fogadta Lippai dandártábornokot, majd a szakterületek vezetői rövid jelentésben ismertették a szervezet felépítését, speciális feladatrendszerét, éves feladatait, a hazai és nemzetközi műveletekben történő részvételét.

Az Irinyi laktanyában és az MH Hadikikötőben tett látogatása során a szárazföldi szemlélő megtekintette a tűzszerészek, a tűzszerész búvárok, a hadihajós katonák elhelyezési körleteit, valamint a robbanóanyag-kereső kutyák keneljeit és a tűzszerész szaktantermet. Külön figyelmet szentelt a szakkiképzést biztosító első és második világháborús robbanótesteknek.

Lippai Péter dandártábornok elismerését fejezte ki a katonák magas színvonalon végzett, áldozatkész munkájáért, majd gratulált a fizikai és mentális felkészültségükhöz, a jól megszervezett, összehangolt vezetéshez.