Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentek emlékére zenéltek

Szöveg: Kovács István százados |  2010. november 17. 9:02

Hangversenyt adott a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara a városi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárainak bevonásával a hódmezővásárhelyi Szent István Templomban.

A hangversenyt a Magyar Szentek és Boldogok Napja alkalmából rendezték meg november 13-án, Hódmezővásárhely legnagyobb katolikus templomában. A műsoron Brahms, Beethoven és Hidas Frigyes művei mellett más klasszikus alkotások is hozzájárultak, hogy a közönség a hideg épület falain belül,

1595910052
a zenével melegedjenek át.

A karmesterek – Vágó János iskolaigazgató, Kovács István százados és Gömöri Balázs főhadnagy – hosszú próbákkal kovácsolták eggyé a zenekart, amit a templomba látogató közönség (tetszésének hangot adva) vastapssal jutalmazott.

Németh László (nyugállományú őrnagy) katolikus plébános ezúttal, mint narrátor és mint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város katolikus egyházközösségeinek vezetője szólt a megjelentekhez, bizakodásának adva hangot, hogy a jövőben folytatódhat a most első alkalommal megrendezett esemény.

1595910053
 

Fotó: promenad.hu

Címkékjoglövész