Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felderítő napok a debreceni laktanyában

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2010. november 17. 10:10

Márton nap alkalmából Felderítő napokat tartott az 5. Bocskai István Lövészdandár. A felderítők védőszentjére három napos rendezvény keretében emlékezett a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj. November 10-én a Kossuth laktanyában sportversenyeken mérték össze az erejüket a katonák.

Az asztaliteniszt Folytán Zoltán szakaszvezető nyerte, a sakkversenyen Koncz István főtörzsőrmester lett a győztes. A teremfoci házibajnokságot az elektronikai hadviselés százada nyerte, a legjobb erőemelő pedig Csokmai Tamás törzsőrmester lett.

November 11-én csütörtökön járőrbajnokságon bizonyíthatták rátermettségüket a katonák. A hajdúhadházi gyakorlótéren a zászlóalj csapatai mellett rajthoz állt a

1595910053
szolnoki ejtőernyős bajtársi szövetség szenior csapata is. Az azelőtti napok heves esőzéseinek köszönhetően sártengerré változott gyakorlótéren 10 akadálypont volt, többek között paintball lövészet, kézigránát-dobás, kúszófolyosó, és dobótőr-dobás, illetve a lőtértoronyból kellett alpin-technikával leereszkedni és szintidőre a gépkarabélyt szét és összeszerelni.

A versenyt a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj Felderítő százada nyerte, a második helyezett a szolnoki ejtőernyősök szenior csapata lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a zászlóalj elektronikai hadviselés százada állhatott.

November 12-én a böszörményi úti katolikus templomban a felderítők szentmise keretében emlékeztek Szent Mártonra, ahol Szentesi Csaba lelkész őrnagy áldást kért minden itthon és külföldön szolgáló katonára.

Az utolsó nap estjén Felderítő-bál zárta a rendezvény, ahol a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar Főnöke emléktárgyat adományozott a szakmai munkájuk elismeréseként Kondor László őrnagynak és Holló István őrnagynak.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoka által adományozott emléktárgyát Dobre Gábor főhadnagy, Csák Rudolf főtörzsőrmester és Németh Balázs szakaszvezető kapta.

A honvedelem.hu járőrbajnokságról szóló helyszíni riportját ide kattintva olvashatják!

1595910054
 

Fotó: Tóthné Ilyés Edit és Galovtsik Gábor