Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesen gyakorlatozott a TISZA TMZ magyar modulszázad

Szöveg: Madura János őrmester | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2020. augusztus 17. 9:33

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Harctámogató Műszaki Századának kijelölt állománya a TISZA Többnemzetű Műszaki Zászlóalj magyar modul század összekovácsolását hajtotta végre augusztus 10-14. között.

20200815_tisza (20)

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 4. számú vízi gyakorlótere adott otthont és műszaki eszközöket arra az összekovácsolásra, amelynek során a katonák vízi átkelés kiképzése, technikai kiképzése és a műszakigép-kezelők vizsgáztatása történt elméletben és gyakorlatban egyaránt.

Az összekovácsolás célja az volt, hogy az állomány megismerje a vízi akadályokkal kapcsolatos alapfogalmakat, begyakorolja a vízi átkelés feladatait a TISZA század műszaki technikai eszközeivel, valamint a különböző árvízvédelmi feladatok képességfejlesztése.

Kérdésünkre Tóth Viktor főhadnagy, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Harctámogató Műszaki Század parancsnok helyettese elmondta, hogy a fő feladatuk a műszaki kiképzés keretében a kompátkelőhely, a deszant átkelőhely, az átkelő eszközök technikai kiszolgálása, valamint a vízijármű vezetők technikai kiképzése volt, amiket sikeresen teljesített a század állománya.