Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Szentesi Nyár”

Képzés terepen

Szöveg: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2023. június 17. 7:47

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Műszaki Támogató Zászlóalj katonái – dr. Szabó István alezredes, zászlóaljparancsnok vezetésével – megkezdték a június 7-20. között zajló „Szentesi Nyár” tábori kihelyezési hetek foglalkozást.

_JMF4761

Ez az intenzív két hét arra szolgál a katonák számára, hogy a nap 24 órájában tábori körülmények között begyakorolják és felfrissítsék az alaprendeltetésből és más, műszaki szakfeladatokból adódó ismereteiket.

Az első héten a tábor kiépítését és beüzemelését követően a Műszaki Támogató Zászlóalj és a Vezető Szervek kijelölt állománya részt vett különböző foglalkozásokon, ahol elmélyítették már meglévő műszaki tudásukat.

A katonák az erődítési feladatok során gyakorolták a tüzelőállások kiépítését, továbbá az álcázási feladatok mellett műszaki zárással, nem robbanó műszaki zárak kialakításával, valamint víztisztítási képességeik fejlesztésével is foglalkoztak.

JM12

Szombaton – egy rendhagyó családi napon – a résztvevő állományt meglátogatták szeretteik is. Az esemény lehetőséget adott arra, hogy a műszaki katonák munkáját közelebbről megismerjék családtagjaik. A gyermekek számára különösen izgalmas lehetőséget jelentett, hogy megismerhették a RÁBA és BTR-80 katonai jármű mellett azokat a speciális földmunkagépeket is – mint például az önjáró profilozó gép vagy az önkiürítő tehergépjármű –, melyek fontos szerepet játszanak az alegység munkájában.