Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesre érkezett a Mikulás

Szöveg: Sipos Katalin |  2011. december 6. 10:56

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak gyermekeihez látogatott el a Mikulás december 2-án, pénteken. A „fehér szakállú” a helyőrségi klubban találkozott az őt váró lányokkal és fiúkkal.

1595928341
Bár aznap kemény fagyok voltak, a várva várt hó mégsem kezdett el szállingózni. Ennek ellenére a helyőrségi klubban mindenki nagy izgalommal várta a Mikulás érkezését.  Az ünnepi hangulatról a frissen sült pogácsa, a narancs, a szegfűszeg és a fahéj illata gondoskodott.

Hogy gyorsabban teljen az idő, a bátrabbak különféle kézműves-foglalkozásokon is részt vehettek: akadt, aki fenyőágakból és gyertyából készített ünnepi asztaldíszt, mások papírlapokból varázsoltak angyalkákat.

Aztán, a Tücsök zenekar műsora után, teli puttonnyal a hátán megérkezett a Télapó is, aki természetesen minden gyermeknek átadta a várva várt ajándékot.

Az ünnepségről a Mikulás sem távozhatott üres kézzel: a nagyobbak közül többen dalokkal és versekkel lepték meg. Mint a „fehér szakállú" elmondta: ezek közül többet most hallott először.

Fotó: Kovács Dóra Eszter