Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerényen ünnepeltek

Szöveg: Zsúró Ivett fhdgy. |  2010. szeptember 2. 14:42

2010 augusztus 29-én az afganisztáni Camp Pannoniában ünnepélyesen, de visszafogottan vette át a MH Tartományi Újjáépítési Csoport kilencedik váltása, Baghlan tartomány felelősségi körzetét. Az ünnepi átadás-átvételen csak a magyar és a táborban tartózkodó más nemzetiségű katonák vettek részt.

Dr. Boldizsár Gábor ezredes búcsúbeszédében utalt a jelentős feladattal és munkával járó fejlesztésekre. Sok erőt, kitartást és katonaszerencsét kívánt a következő váltásnak. Beszéde után, békefenntartásért járó szolgálati jelet adományozott a táborban állomásozó más nemzetiségű katonák részére.

Az ünnepségen dr. Lippai Péter ezredes, a PRT-9 parancsnoka gratulált PRT-8 teljes állományának a romló biztonsági helyzet ellenére is sikeresen elvégzett munkához.

A jövőre vonatkozólag kijelentette, hogy az eddigi eredményes tervek és fejlesztések útját fogja követni a PRT kilencedik váltása is.
Az ünnepi ceremónia a magyar, amerikai, német, horvát, montenegrói- alegységek tiszteletadása mellett, a Szózat meghallgatásával ért véget.

1595906746