Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szeretnék az első lenni, aki azt mondja: köszönöm!

Szöveg: kormany.hu |  2012. március 2. 13:31

Minden szó kevés lenne arra, hogy kifejezze megbecsülésemet az áldozatkész és nagyszerű munkájuk iránt, amelyet nap mint nap végeztek az elmúlt hónapokban – hangsúlyozta Thomas R. Capel főtörzszászlós. Az ISAF és az Afganisztánban állomásozó amerikai erők vezénylőzászlósa az MH Tartományi Újjáépítési Csoporthoz első alkalommal látogatott el.

A tiszthelyettesi állománygyűlésen az MH PRT-11. váltás tiszthelyettesei közül huszonegyen kapták meg – kiemelkedő munkájuk elismeréséül − az ISAF vezénylőzászlósi coint. Beszédében Thomas R. Capel hangsúlyozta: „ha még nem köszönte volna meg önöknek senki az áldozatos munkájukat, akkor engedjék meg, hogy én legyek az első, aki azt mondja: köszönöm!"

Az ISAF és az Afganisztánban állomásozó amerikai erők vezénylőzászlósa kiemelte: „tudom, hogy ez a coin, amit átadok, nem tudja pótolni a családtól messze töltött perceket, az elmulasztott ünnepeket, születésnapokat, gyermekszületést, évfordulókat. Minden szó kevés lenne arra, hogy kifejezze megbecsülésemet az áldozatkész és nagyszerű munkájuk iránt, amelyet nap mint nap végeztek az elmúlt hónapokban". 

1595932226
A magas rangú tiszthelyettes Pasztercsák László zászlósnak, az MH PRT-11 vezénylőzászlósának meghívására érkezett a magyar táborba. Az amerikai vezénylőzászlós rövid tájékoztatást kapott az elmúlt hat hónapban történt eseményekről, különös tekintettel az elmúlt heti, magyar tábor előtti tüntetésre.

Thomas R. Capel video- és fotó-összeállítást nézett meg az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljról. Tájékoztatták a felelősségi területén történő műveletekről, arról, hogy ezek végrehajtásakor milyen kihívásokkal kell megküzdeniük a katonáknak. A főtörzszászlós megismerte a folyamatban lévő CIMIC-fejlesztéseket, valamint egy Magyarországról készült video-összeállítást is megtekintett.

Az amerikai főtörzszászlós a magyar katonák munkájával kapcsolatban hangsúlyozta: „iskolát építettek, ahol a gyermekek tanulhatnak, kórházakat újítottak fel, ahol az afgán emberek meggyógyulhatnak, utakat javítottak, hogy fejlesszék a közlekedést. Mindennap a fejlődésért dolgoztak. Remélem, hogy még sokáig dolgozhatok ilyen jól képzett magyar katonákkal!"

(HM Sajtóiroda; MH PRT-12)