Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szívvel, lélekkel, szavakkal

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Rácz Tünde |  2022. március 10. 13:11

Tizennegyedik alkalommal tartott versmondó versenyt a Honvédelmi Minisztériumban és Magyar Honvédségnél szolgálatot teljesítő katonák, valamint civil dolgozók gyermekeinek a HM Katolikus Tábori Püspökség március 9-én, szerdán.

RT1_0139

A tavaly decemberben, a pandémia miatt elhalasztott szavalóverseny családias légkörben, kilenc résztvevővel zajlott, melyen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök köszöntötte a versenyzőket. Kovács Gábor Dénes színész-pedagógus, az Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium igazgatója pár jó tanács kíséretében elmondta: „a mai délutánon - az irodalom mellett - a szívünkkel és a lelkünkkel is foglalkozunk”.

A 11-15 éves fiatalok idén is két fordulóban mérték össze versmondó tudásukat. A megmérettetés első részében kötelező szavalatként „Pilinszky János: A fényességes angyal is” című költeményét kellet elmondaniuk a gyermekeknek, míg a második fordulóban több író és költő versei közül választhattak. A rendezvényen – egyebek mellett – „Reményik Sándor: „Ne ítélj”, „Csendes csodák”, valamint „Sajó Sándor: Magyarnak lenni” című verse is elhangzott.

RT1_0268

A szavazóbizottság tagjai Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, Kubik Anna, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Zsuffa Tünde író, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke, Markovics Milán Mór őrnagy, a HM Katolikus Tábori Püspökség pasztorális helynöke, valamint Kovács Gábor Dénes, színész-pedagógus voltak. Miután a zsűri tagjai meghallgatták és értékelték a produkciókat elérkezett a várva várt eredményhirdetés.

RT1_0386

Miután a zsűri tagjai meghallgatták és értékelték a produkciókat elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A legszebb előadást ezúttal Schneider-Zaj Ákostól hallhattuk, aki az első helyen végzett. Ákos kedvenc tantárgya – nem véletlenül – az irodalom. Szeret verseket mondani és írni, felnőtt korára színész szeretne lenni.

A második helyezést Wéber Alíznak ítélték oda, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bocsi Noel állhatott fel. Az első három helyezés mellett átadták a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának, a Magyar Honvédség parancsnokának, a HM Katolikus Tábori Püspökség és a zsűri különdíját is.