Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnoki katonák a gulyásfesztiválon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. szeptember 25. 15:31

Hagyományosan jótékonysági főzőversennyel nyitotta meg kapuit a XXIII. Gulyásfesztivál Szolnokon. A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. A szervezők célja a magyar gulyás étel imázsának megőrzése, bemutatása. A város főzőversenyekkel és egyéb színes programokkal várta az érdeklődőket.

gulyásfesztivál_kapott (6)

A fesztivál megnyitóján beszédet mondott Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Koller József dandártábornok, helyőrségparancsok is. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka a tisztségviselő szavait kiegészítve elmondta, hogy büszkék lehetünk Szolnok városára, gyors fejlődésére, szépségére és helyőrségparancsnokként büszke arra, hogy ebben a városban teljesít szolgálatot.

gulyásfesztivál_kapott (9)

Az elmúlt időszakban, a helyőrségben a lakosság és a katonák a vészhelyzet miatt kizárólag csak a kórházakban és a rendőrség mellett járőrözési feladatok során tudtak érintkezni. Most, mint egy lélegzetvételnyire, de sikerült összehozni a lakosságot és a hivatalos szerveket egy közös főzésre. Természetesen a folyamatban lévő feladatokat a szolgálatban lévő állomány az ünneplés alatt is ellátta, mind a határon, a kórházakban, mind a rendőrök mellett az ország biztonságának fenntartása érdekében.

gulyásfesztivál_kapott (7)

A rendezvényen minden alkalommal kitelepül a szolnoki helikopterbázis és nemcsak főzőtudományukkal, hanem látványos programokkal is igyekeznek elkápráztatni a látogatókat. A nap zenés ébresztővel indult, amit a Légierő Zenekar Szolnok biztosított a város lakóinak. A fesztiválra érkező látogatók részére az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Művelettámogató Zászlóalj kutyás beosztottjai látványos és akciódús bemutatót tartottak.