Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnoki segítségnyújtás

Szöveg: MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: MH Kiss József 86. Helikopterdandár |  2023. február 22. 16:00

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái nyújtottak segítséget egy magatehetetlen, sérült férfinak február 10-én, Szolnokon.

Szolnok_mentés (2)

Domány Loretta őrmester és Csontos Dániel tizedes február 10-én, pénteken, az esti órákban, egy fiatal járókelőre lettek figyelmesek, aki egy magatehetetlen férfinak próbált segítséget nyújtani a parkoló gépjárművek között, a fagypont alatti hőmérsékletben.

Az 59 éves, földön fekvő, vérző fejű férfi zavart tudatállapotban volt, de el tudta mondani, hogy elesett és beütötte a fejét. A sérült a jobb szeme fölött erősen vérzett, ezért a két katona azonnal megkezdte a vérzéscsillapítást, amelyhez felhasználták a közelben lévő gépjárművük elsősegély dobozának tartalmát. Ezzel egyidőben természetesen értesítették az Országos Mentőszolgálat munkatársait, majd a mentők kiérkezéséig a sérültet betakarták izofóliával.

A szakszerű ellátás sikeréhez hozzájárult az is, hogy Csontos tizedes a közelmúltban fejezte be a harctéri életmentő (Combat Life Saver – CLS) képességet megújító, az MH Egészségügyi Központ szakemberei által szervezett tanfolyamot, Szolnokon.

Szolnok_mentés (1)