Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szu-34 és Mi-28N szimulátorokat kap az orosz légierő

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 28. 12:02

A „Dinamika” tudományos-műszaki szolgáltató központ hamarosan befejezi a Szu-34 vadászbombázó, valamint a Mi-28N „Éjszakai vadász” harci-helikopter pilótáinak kiképzését segítő szimulátorok fejlesztését, amelyeket az orosz védelmi minisztérium megrendelése alapján készítenek.

A Szu-34 típusú vadászbombázó repülőgépek személyzeteinek kiképzéséhez használható szimulátort ez év novemberében adják át az orosz légierő Lipeckijben található harci alkalmazási- és átképzőközpontja számára.

A Mi-28N harci-helikopter szimulátort Oroszország Torzsok városában (Tveri régió) található harci alkalmazási központ kapja meg a tervek szerint ez év végéig.

Az orosz légierő parancsnokának egyik legutóbbi nyilatkozata szerint a Mi-28N típus kell, hogy legyen rövid időn belül a szárazföldi erők fő csapásmérő helikoptere. A típus állami tesztsorozata az elmúlt év végén befejeződött, és 12 darabot már átadtak a Torzsokban található központ számára.

Szakértők véleménye szerint a Szu-34 típus hosszútávon az orosz légierő fő csapásmérő ereje lesz. A védelmi minisztérium 300 darab Szu-34 vadászbombázó repülőgép beszerzését tervezi. A tervek szerint 2020-ra teljes egészében le kell, hogy váltsák a jelenlegi Szu-24 típusú állományt.