Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szuperkupa-győztes a honvédség ejtőernyős válogatottja

Szöveg: Ruszin Romulusz ezredes |  2010. október 21. 8:53

Az elmúlt hét végén ejtőernyős versenyt rendeztek a Róma melletti Urbe repülőtéren. A szervezők nem titkolt célja az volt, hogy látványos rendezvényen vívjon meg az aktuális világbajnok olasz és az összetett világkupa-győztes magyar csapat.

A házigazdák otthoni közönség előtt kívánták bizonyítani, hogy világbajnoki címük nem a véletlen műve volt csupán, hiszen az a legmagasabb elérhető eredmény, azonban az összetett világkupa-győzelmet csak hosszan tartó stabil teljesítménnyel lehet elérni, ami sokkal kevésbé függ a szerencsétől.
Dér László, a válogatott technikai vezetője elmondta, hogy a meghívó későn érkezett, így a részvételre eredetileg nem terveztek költségvetést. A rendezők azonban mindent megtettek annak érdekében, hogy a magyarok is ott legyenek, hiszen méltó ellenféllel szemben kívánták megmutatni szurkolótáboruknak eredményeik valódi értékét. Természetesen nem tudtunk nemet mondani, főleg azért, mert a házigazdák minden költséget átvállaltak, nekünk „csupán" ki kellett utazni a verseny helyszínére.

Minket is fűtött a vágy, hogy megmutassuk a világnak és a szakmának egyaránt: vagyunk olyan jók, mint az olaszok, csak éppen „nekik fújt kedvezőbb szél" a világbajnokságon.
A versenyen nagyon motiváltan ugrott a Réczi Attila százados, Kollár Gábor főhadnagy, Orsy László főtörzsőrmester és Asztalos István nyugállományú zászlós összeállítású magyar csapat. Az első ugrástól az utolsóig folyamatosan az élen álltak a Magyar Honvédség ejtőernyősei, így a végső győzelem sem maradhatott el. Egyéniben Orsy László állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
Ezzel a kimagasló sikerrel befejeződött a 2010. évi versenyszezon. Bízzunk benne, hogy a következő évre pszichikailag is jót tesz az MH válogatottjának ez a római győzelem.