Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szuperszonikus bombázó Moszkva légterében

Szöveg: Háború Művészete |  2008. január 17. 20:09

Mint ahogy már beszámoltunk róla, 17 év után, a győzelem napja alkalmából ismét lesz a katonai parádé Moszkvában, a Vörös Téren. Ennek keretében többek között harckocsik fognak végigdübörögni a történelmi téren. Természetesen nem marad el a légierő részvétele sem, amelynek keretében több mint 30 katonai repülőgép és helikopter fog áthúzni a tér felett.

A hírt az Orosz Légierő sajtószolgálatának vezetője, Alekszander Drobisevszkij ezredes közölte a sajtó képviselőivel. Drobisevszkij elmondta, hogy a parádén való részvételről 2007 augusztusában, az Orosz Légierő megalakításának 95. évfordulóján, a Moszkva melletti Monyinon megtartott ünnepségen döntöttek.

A határozat értelmében május 9-én átrepül a Vörös tér felett többek között a Tu-160 típusú stratégiai bombázó, a világ egyik legnagyobb szállítógépe, az An-124 Ruszlan, és természetesen ott lesznek a Szuhojok és a MiG-ek is.

Napjainkban a légierő azon személyzetei, akik részt vesznek a parádén, saját bázisaikon gyakorolják a feladat-végrehajtást.