Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

T-7-es kiképző repülőgépeket kínál a Boeing Ausztráliának

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2023. április 25. 19:12

A Boeing a közelmúltban ajánlotta fel Ausztráliának az új T-7 Red Hawk kiképző repülőgépeit, biztosítva az új típussal az ország leendő pilótáinak felkészítését. A cég szerint a T-7 egy új, költséghatékony rendszer, amely a kiképzőgépet egy földi szimulátorral kombinálva új távlatokat nyit a repülőkiképzésben.

t7

A Boeing kiemelte, hogy a T-7 felhasználható az F/A-18F Super Hornet, az EA-18G Growler és az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek jövőbeli ausztrál pilótáinak kiképzésére élőben és valósághű szimulációban egyaránt. A bejelentést az Avalon 2023 légiszalon során tették, amelyen a Boeing egy T-7 szimulátorral vett részt.

„A T-7 pontosan illeszkedne a pilótaképzésbe és a repülőgépek karbantartásába, amelyben jelenleg a mi cégünk is aktív szerepet vállal az Ausztrál Védelmi Erők számára” – nyilatkozta Scott Carpendale, a Boeing Defense Australia alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Mivel az Egyesült Államokban és Ausztráliában már magasfokú az átjárhatóság a hasonló repülőgéptípusok között, egy ausztrál T-7 új közös kiképzési forgatókönyvekhez vezethet a két ország között.” A Boeing hozzátette, hogy a T-7 nyílt digitális architektúrája és az újrakonfigurálható pilótafülke lehetővé teszi a repülőgép és a szimulátor gyors fejlesztését az elkövetkező évtizedekben.

Az Egyesült Államok légierejénél a T-38 Talon flottát leváltó T-7-est exportra is kínálja a gyártó: Ausztrália a BAe Hawk Mk 127-es kiképző repülőgépei utódját keresi, melyre tökéletes megoldás lehetne a T-7. Ausztrália mellett Szerbia is érdeklődik az új típus iránt. A Boeing-Saab kooperációban készülő T-7-esből világszerte 2 500 darab eladásával számolnak a jövőt tekintve.

Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika