Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezésen vettek részt a vásárhelyi katonák

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Szemenyei Ákos szakaszvezető és a szerző felvételei |  2022. december 16. 14:42

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonái szakaszszintű kiképzésen vettek részt december közepén a Dóc-Sándorfalva lő- és gyakorlótéren.

2022.12.15. Bocskai Hódmező Tábori hét (4)

A szakaszszintű feladatok komolyabb felkészülési követelményeket kívánnak, mert a szakasz a legkisebb kötelék, ami önállóan is képes különböző harcfeladatok és harccal kapcsolatos tevékenységek végrehajtására. A felkészülésnek ebben a részében, a gyalogos lövészrajoknak a korábban már elsajátított képességeket kell magasabb szintre emelniük, hogy egy szakaszszintű alegységként hatékonyan tudjanak közösen tevékenykedni.

A tábori kihelyezési hét keretein belül megtartott szakaszszintű foglalkozásokon gyalogos harcászati eljárásokat gyakoroltak úgy, hogy ellenerő segítségével biztosították a valóságot megközelítő helyzeteket.

2022.12.15. Bocskai Hódmező Tábori hét (3)

Benkó Norbert százados, a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj kiképzési részlegének részlegvezető-helyettese, a gyakorlat vezetőjeként elmondta, hogy a tábori körülmények között megtartott kiképzési hét során alapvetően az erdős terepen végrehajtott mozzanatokra esett nagyobb hangsúly. „A hideg, esős időjárás fizikailag és mentálisan is plusz terhelés a katonáknak. A rideg körülmények között végrehajtott foglalkozásokat a katonák dinamikusan, szakszerűen és jól teljesítették, a szakaszok jelenlegi felkészültségével elégedett vagyok” – hangsúlyozta a százados.

Az ellenőrző és felmérő foglalkozások éleslövészetekkel zárultak, ahol a szakaszok a harcfeladatok során a Carl Gustav páncéltörő fegyverek alkalmazását is gyakorolták.

Kapcsolódó cikkek