Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héten a szentesi katonák

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Bőkény János őrvezető |  2022. november 8. 8:08

Tábori kihelyezési héttel indult a november az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái számára. A kiképzés célja, hogy a katonák a kiképzés ideje alatt realisztikus körülmények között gyakorolják be az alaprendeltetésükből adódó, vagy más elrendelt feladatokat.

szentes_átvett_tábori (11)

A tábori kihelyezési hét az eddig megszokottaktól eltérően, egyszerre több különböző helyszínen, párhuzamosan valósult meg. A résztvevő állomány gerincét a Műszaki Támogató Zászlóalj adta, amelyet az ezred egyéb alegységeinek állománya egészített ki. Amíg a szentesi és kaposvári helyőrségekben elsősorban általános katonai kiképzési foglalkozások folytak, ami mellett a honvédek különböző készenléti szolgálok ellátására is felkészültek, addig Kupon és Pusztavacson műszaki szakfeladatok ellátása folyt.

Szombaton a Műszaki Támogató Zászlóalj parancsnoka a külső helyszíneken is ellenőrizte a futó kiképzési foglalkozásokat, majd személyesen vezette a kaposvári alegység éjszakai menetgyakorlatát.

A hét utolsó napján Csurgó Attila ezredes, az alakulat parancsnoka megtekintette a tábori kihelyezési héten résztvevő katonák kiképzési foglalkozásait Szentes helyőrségben.