Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táborok harca Akarattyán

Szöveg: Havasi Marcell | Fotó: Szigligeti András |  2023. augusztus 17. 9:09

Ritka pillanatok egyike az, amikor két különböző tematikájú honvédelmi tábor találkozik egymással ugyanazon a helyszínen, sőt mi több, együtt szerveznek közös tábori programot.

6

A balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ évek óta szolgál helyszínéül az egyre népszerűbb vitorlás tematikájú honvédelmi tábornak. Az MH 7. Területvédelmi Ezred 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj által szervezett idei vitorlás tábor résztvevői az utolsó tábori hetük végén akadálypályán mutatták meg rátermettségüket. A kúszást, céllövészetet, kötélhúzást és sebesültszállítást is magába foglaló erőpróbához ezúttal egy másik honvédelmi tábor is csatlakozott, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett harcos tábor résztvevői. A megmérettetésben a fiatalok vállvetve, de jó hangulatban küzdöttek meg a feladatokkal és önmagukkal.

Az erőpróbát követően a két tábor résztvevői közös eredményhirdetésen vettek részt, ahol a táborvezetők elismerően nyilatkoztak a látott teljesítményekről.