Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tajvani UH-1-eseket kap Paraguay

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 19. 17:06

A tajvani védelmi minisztérium a napokban döntést hozott arról, hogy átadna 11 darab többcélú UH-1H típusú forgószárnyast Paraguaynak – írja az Infodefensa. Az átadás előtt azonban belegyezését kell adnia a gyártó országnak, az Egyesült Államoknak is. A tajvani minisztérium a helikopterek mellé földi kiszolgáló berendezéseket és számos pótalkatrészt is adna.

A Flightglobal MiliCAS adatbázisa szerint a paraguayi légierő jelenleg 8 darab UH-1H típusú helikoptert üzemeltet. Ezeket a forgószárnyasokat – összesen tíz darabot – szintén Tajvantól szerezték be, még 2004-ben. Később a szigetország átadott néhány Bell 427-es típusú helikoptert is Paraguaynak, melyekkel jelenleg VIP szállításokat végeznek. Korábban a tajvani szárazföldi erők 32 darab UH-1H-t tartottak hadrendben, melyek leváltását fokozatosan új UH-60M-ekkel oldják meg. 

Az UH-1-esek jelenleg is az egyik legelismertebb helikopternek számítanak szerte a világban.
Több mint 70 ország légi és szárazföldi ereje használja még napjainkban is a típust és annak különböző verzióit, többek között Németország, Törökország, Görögország, Japán, Argentína, Honduras és Új-Zéland is.

1595926240