Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tálib tisztviselők ellen követtek el robbantásos merényletet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. szeptember 19. 8:10

Robbantásos merénylet célpontjai voltak tálib tisztségviselők szeptember 18-án Kelet-Afganisztánban; a merényletben legkevesebb három ember életét vesztette, húszan megsebesültek – közölték szemtanúk.

Beszámolók szerint gyors egymásutánban három robbanószerkezet is működésbe lépett Dzsalalábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén. A merénylet célpontjai tálib tisztségviselőket szállító gépjárművek lehettek, de még nem lehet tudni, hogy az áldozatok között vannak-e ők is. Egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett a merénylet szervezőjeként.

Nangarhar tartományban a legerősebb a magát az Iszlám Állam afganisztáni csoportjának nevező muszlim szélsőséges szervezet, amely még a táliboknál is merevebben értelmezi az iszlám vallás előírásait, és ellenséges viszonyban áll a tálibokkal.

Szombaton két ember megsebesült egy kisebb robbantásban a fővárosban, Kabulban is, de annak a merényletnek a körülményeiről nem lehet tudni közelebbit, azt leszámítva, hogy a célpontként szolgáló járműre vagy építményre tapasztott robbanószerkezettel követték el.