Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táncbemutató a tábor végén

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. augusztus 15. 18:13

A tánc került a középpontba a HM Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (HM PRKF) Honvéd Kulturális Központ által szervezett négyszer egyhetes gyermektábor negyedik, augusztus 6–10. közötti turnusában.

1595940069
Az egyhetes program délelőttjeinek szakmai részét a Black Top Tánccsoport vezetője, Fekete Zsolt többszörös országos bajnok irányította. A gyerekek a hip-hop és a break-tánc lépéseivel, mozdulataival és zenéjével ismerkedhettek meg. A mindennapi kötelező bemelegítések után alaplépések elsajátítása, az előadásra szánt koreográfia megtanulása, majd zárásképpen a break-mozdulatok, a „freeze"-ek begyakorlása következett.

A dinamikus és komolyabb erőnlétet igénylő, bonyolult mozdulatsorok után a délutánok már egy kicsit könnyedebben zajlottak. A főszerep a latin-amerikai és a standard táncoké volt. Az idő rövidsége miatt elsősorban a szamba, a rumba és a jive világába, ritmusába kaphattak betekintést a gyerekek tánctanáruktól, Csukáné Viktóriától.

A hét egy táncbemutatóval zárult. Az utolsó nap délutánján a Pódium bár nézőtere megtelt a kis táncosok rajongótáborával.
A hozzátartozókból álló mintegy 80 fős lelkes közönség önfeledt tapssal biztatta a gyerekeket.

1595940069

 Fotó: HM PRKF