Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táncra magyar!

Huszártánc a Sándor-palota előtt

2022. július 1. 13:00

A Magyar Honvédség szervezésében megvalósuló hagyományőrző produkció idén nyáron öt alkalommal lesz látható a Sándor-palota előtti Szent György téren.

A hagyományápolás, a különböző nemzetiségek kultúrájának tiszteletben tartása és megőrzése itt, a Kárpát-medencében megmaradásunk záloga és szimbóluma. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara ennek tükrében számos európai nagyvároshoz hasonlóan Budapesten mutat be történelmi tradícióinkból eredő színes táncos felvonulást a Sándor-palota előtti téren, az idei nyár folyamán öt alkalommal.

A TÁNCRA MAGYAR! című produkcióban képviselteti magát a magyar huszár tradíció, hagyományos magyar nemzeti örökségünk; verbunkos táncaink, reformkori csárdásaink, népzenénk, viseletkultúránk, amelyek segítségével és a történelmi, katonai szokásaink felvillantásával érdekes látványosság várja majd nemcsak a hazánkba látogató külföldieket, de saját honfitársainkat is.

A déli harangszót és a zenés őrségváltást követően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara rövid, dramatikus játéka gazdag zenei anyaggal, autentikus viseletekkel és hagyományos eszközökkel idézi meg a korabeli toborzás szokását, betekintést nyújtva sokszínű hagyományos táncos szokásainkba.

Időpontok: július 23., július 30., augusztus 6., szeptember 3., szeptember 10., 12:00 óra Helyszín: Budapest, Sándor-palota, Szent György tér.