Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Taroltak a katonák az ejtőernyős versenyen

Szöveg: Porcsin-Pallás Lilla főhadnagy | Fotó: Vörös Meteor Ejtőernyős Sport Klub |  2022. szeptember 12. 17:01

Második alkalommal rendezte meg a Vörös Meteor Ejtőernyős Klub az Ejtőernyős Bajtársi Négytusa Versenyt és Rendvédelmi Kupát, szeptember 10-11 között, Budaörsön. A versenyen a Magyar Honvédség katonái is indultak, és az ejtőernyős négytusa minden versenyszámában elhozták az első helyezést.

negytusa5

A honvédek csapata mind a négytusa verseny összetettjében, mind a Rendvédelmi Kupán elhozta az első helyezésért járó díjat, ezen felül pedig a katonák kiváló egyéni eredményeit is jutalmazták a rendezők. Az eredményhirdetésen a díjakat dr. Sipos István nyugállományú rendőr ezredes, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetség Budapesti Tagszervezetének elnöke adta át.

A Magyar Honvédség csapatának tagjai: Hajnal István ezredes (MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred), dr. Vekszler Péter ezredes (MH Egészségügyi Központ), Szabó Norbert hadnagy (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) és Varga Sándor zászlós (MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred) voltak. Egyéniben még P.Cs.P. százados (MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár) indult a versenyen.

Egyéniben, a célra szállás versenyszámban P.Cs.P. százados, mind összetettben, mind a Rendvédelmi Kupában első helyen végzett; utóbbi küzdelemsorozatban megelőzve dr. Vekszler Péter ezredest.

Lövészet versenyszámban Szabó Norbert hadnagy lett az aranyérmes, míg a dobogó harmadik fokára Varga Sándor zászlós állhatott fel.

Futásban az első helyen hármas holtverseny alakult ki Hajnal István ezredes, Szabó Norbert hadnagy és Varga Sándor zászlós között.

Végezetül úszásban dr. Vekszler Péter ezredes győzött, a harmadik helyet pedig Hajnal István ezredes szerezte meg. A legfiatalabb versenyzőnek járó díjat Szabó Norbert hadnagy érdemelte ki.

Címkékejtőernyő