Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos honvédból altiszt

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Csák Tímea hadnagy, Pintér Ákos, Pintyi Zoltán tartalékos főtörzsőrmesterés a szerző felvételei |  2024. október 2. 14:20

Hivatásos és szerződéses katonák mellett tartalékosok is készülnek arra, hogy altisztként szolgáljanak. A honvédek az ország több pontjáról érkeztek a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj békéscsabai bázisára azért, hogy az október végén kezdődő Alap Altiszti Tanfolyamot megfelelő felkészültséggel kezdhessék meg.

A kiképzés célja, hogy a Magyar Honvédség leendő altisztjeiként elsajátítsák a beosztásuk ellátásához szükséges vezetői kompetenciát műveleti területen és nemzetközi környezetben egyaránt.

Azon tartalékos katonák számára, akik a jövőben az aktív szolgálatot választják, elengedhetetlen a megfelelő fizikai és orvosi alkalmassági vizsga, valamint a tanfolyam teljesítése.

20240924_Bálna - Békéscsaba - Altiszt felkészítés_PAKO_-4

A közel 50 honvéd az elmúlt időszakban többek között egészségügyi foglalkozáson vett részt, ahol az ön- és kölcsönös segítségnyújtás legfontosabb mozzanataival, valamint a könnyűlövész raj harcászati eljárásaival ismerkedtek meg a gyakorlatban.

Kiképzőiktől elsajátíthatták a raj- és tűzcsoportmenetben alkalmazható kéz-, illetve karjelzéseket, a különböző menetalakzatokat. Megtudták, hogyan történik a veszélyes terepszakasz, a kis- és nagyerejű ellenség leküzdése.

Ha szereted a kihívásokat és a civil életben is hasznos katonai készségeket sajátítanál el, akkor jelentkezz területvédelmi tartalékosnak!