Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katonák Egerben

Szöveg: Hopka Ferenc tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 30. 16:28

Egy év eltelt azóta, hogy az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj katonái, Keller József és fia, Ifj. Keller József, aláírták önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szerződésüket Egerben.

Keller_ÖTT (1)

A sajtóban is figyelemmel kísért ünnepélyes szerződés aláírás után hamar bebizonyították, hogy elszántságuk és aktivitásuk is figyelemre méltó. A katonai testnevelés és a közelharc kiképzéseken nagy erővel vetették bele magukat a feladatokba. Az 55 éves volt válogatott focista korát meghazudtoló módon végezte a gyakorlatokat, köszönhetően annak, hogy jelenleg is aktívan sportol. Ezen a hétvégén kiképzésük során a fegyverrel kapcsolatos ismereteket sajátították el, majd az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis lőterén kézigránátdobásra és gépkarabéllyal, valamint pisztollyal végrehajtott lövészetre került sor.

Az egy év alatt teljesített kiképzési modulok idén novemberben érnek véget.

Keller_ÖTT (2)

„Sok érdekes dolgot tanultam és láttam a kiképzések során a tapasztalt egri kiképzőktől. A teljesség igénye nélkül felsorolva, betekintést kaptam a közelharc, a tereptan, a harcászat, a harctéri elsősegélynyújtás, a fegyverismeret, és a lövészet kiképzési ágakba. Annak ellenére, hogy korábban voltam sorkatona szükségem volt a tanulásra, mivel már merőben új feladatokat lát el napjaink katonája, mint a korábbi sorállomány idejében, 15-20 évvel ezelőtt. Tartalékos katonaként a munkám mellett részt vehettem a hétvégenként tartott kiképzéseken. Szeretném, ha az átélt kiképzések fiamnak ifj. Keller József őrmesternek a közös élmények mellett, egyfajta útmutatásként is szolgálnának a Magyar Honvédség irányába. Boldogsággal töltene el ha fiam, Joci esetleg más szolgálati formában, ha kedve és elhivatottsága van, altisztként tervezné a jövőjét. A területvédelmi szolgálatra történő felkészülés, a moduláris kiképzés már felkeltette az érdeklődését. Most már bevallhatom, hogy ez is célom volt, amikor ismét magamra öltöttem az »angyalbőrt« és bátorítottam erre fiamat is” – mondta el Keller József.

„Közvetlen embert és példamutató katonát ismertünk meg Keller József személyében” - mondják a társai, akik a szünetekben egy-egy közös fotóra is alkalmat kerestek a Fradi legendával. Az eltelt egy év bebizonyította, hogy Keller József és ifjabb Keller József tartalékos katonai kiképzése és szolgálatvállalása egy sikeres történet, amely rávilágít arra, hogy a hazaszeretetet akár így is gyakorolhatjuk.

Keller_ÖTT (3)
Kapcsolódó cikkek
1596067171

Mez helyett egyenruha

2019. augusztus 28. 10:05