Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok lövészeten

Szöveg: honvedelem.hu / Petróczy Levente | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. március 11. 7:17

Tábori kihelyezési hét keretén belül többek között lövészetet tartottak MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tartalékos katonái számára március 9-én, csütörtökön. Az újmajori lőtéren mintegy ötven tartalékos katona fejlesztette lőkészségét.

04_HSZ4592

Idén az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred állománya már második alkalommal töltött el egy hetet tábori körülmények között azzal a céllal, hogy a tartalékos állomány harckészségét növelje. Ezen a héten a tartalékosok tömegkezelési feladatokat gyakoroltak, illetve végrehajtották az egyes és kettes számú békeműveleti lőgyakorlatokat is. A kiképzést alapvető vezetési ismeretek elsajátítása tette teljessé.

Vörös Mihály százados, az ezred hadműveleti és kiképzési főnöke elmondta: alapvetően az a célkitűzés, hogy mindenkit egységes tudásszintre hozzanak fel. „A tartalékos állomány inkább a fizikális állapot és lőkészség fejlesztésre koncentrál, míg a parancsnoki és törzsállomány a vezetési ismereteket sajátítja el. A katonák az új fegyvertípus család tagjai közül többek között a CZ-Bren 2-es gépkarabéllyal és CZ-P09-es pisztollyal hajtanak végre gyakorlatokat” – nyilatkozta a százados.