Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatára látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: MHP TNYO | Fotó: Pogrányi Viktória |  2020. november 3. 16:26

Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál tett látogatást Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka november 3-án, kedden.

2020_11_03_Tata_039

A Magyar Honvédség parancsnokát Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Gajó Péter főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta.

Korom vezérezredes és Lőrincz dandártábornok négyszemközti megbeszélését követően, a laktanya bejárása során a Magyar Honvédség parancsnoka személyesen győződött meg a közelmúltban újonnan átadott, kimondottan a Leopard 2A4HU harckocsik karbantartására kialakított MWT mobil javító sátor képességeiről, felszereltségéről.

2020_11_03_Tata_048

Ezt követően Horváth Sándor alezredes, a dandár 11. Harckocsizászlóaljának parancsnoka, a szintén nemrég átadott, a legmodernebb technikai felszereltségű hangárépületben beszámolt a Honvédelmi és Haderőnemi Fejlesztési Program harckocsizászlóaljat érintő fejlesztéseiről, eredményeiről.

A látogatás végén Lőrincz dandártábornok jelentett a harckocsizó fegyvernemet és a tatai laktanyát érintő, közeljövőben várható fejlesztésekről.