Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatára látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Kozák Piroska százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. július 26. 21:00

A Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál részeként megrendezett haditechnikai bemutatót, illetve a rendezvény zárónapjának eseményeit is megtisztelte jelenlétével Kaszab Zoltán főtörzszászlós július 25-én, vasárnap. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa nemcsak az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományával, hanem számos alakulat katonájával is találkozott.

2021_07_25_Patara_001

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa Gajó Péter főtörzszászlós, a tatai dandár vezénylőzászlósa kíséretében üdvözölte a rendkívül színes haditechnikai bemutatót biztosító katonákat, akik a rendezvényen megmutatták a látogatók számára, hogy a Magyar Honvédség milyen haditechnikai eszközökkel és képességekkel rendelkezik.

2021_07_25_Patara_005

Kaszab Zoltán főtörzszászlós az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, illetve az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáinak felkészültségéről és a toborzásban való aktív részvételéről is megbizonyosodhatott. Mint elmondta: vezető altisztként mindig fontos számára, hogy a társadalmi elfogadottság, és különösen a fiatalok megszólítása a lehető leghatékonyabb és legszínvonalasabb formában valósuljon meg.

2021_07_25_Patara_010

Hozzátette: az ilyen volumenű rendezvények adnak lehetőséget arra, hogy a Magyar Honvédség a társadalomnak közelebbről is megmutathassa katonáink felkészültségét és kvalitását, amellett, hogy az érdeklődők kötetlen formában megismerkedhessenek a korábbi és már az újonnan beszerzett haditechnikai eszközökkel, amelyek a jelenleg is zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetőek.