Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatára látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. január 29. 8:31

Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz látogatott Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa január 26-án.

Kriston_vzls_Tata (1)

A vezető altisztet Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Gajó Péter főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta. A parancsnoki megbeszélést követően Kriston István főtörzszászlós találkozott a tatai egység- és alegység-vezénylőzászlósokkal. Az egyeztetésen - a Magyar Honvédség 2020. évi eredményeinek ismertetését követően - szó volt az idei évre tervezett fejlesztési irányokról, valamint a második évfolyamába lépett Acélkocka altiszti képzési programról is. Mint ismert, a harckocsizó és tüzér fegyvernemi altiszti tanfolyam gyakorlati részét – a tavalyi évhez hasonlóan – az Acélkockák idén is a tatai dandárnál hajtják majd végre.

Kriston_vzls_Tata (2)

Kriston főtörzszászlós a laktanya bejárása során - többek között - megtekintette a közelmúltban átadott multifunkciós karbantartó sátrat, valamint a Leopard 2A4HU harckocsik tárolására alkalmas, felújított hangárokat is.

Kriston_vzls_Tata (3)