Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Távoli vidéken a PRT összekötői

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. június 2. 6:11

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) összekötői (LIAISON TEAM), Nemes Tamás alezredes, a PRT parancsnokhelyettesének vezetésével látogattak el Andarabba. Az összekötők feladata volt ellenőrizni a közelgő választások lebonyolításának Banu, Deh-e-Salah és Pol-e-Hesar járásokban kijelölt helyszíneit, továbbá találkozni a helyi lakosok képviselőivel.

Nemes alezredes ezen látogatás alkalmával adta át a PRT által finanszírozott és megtervezett projektet: a banui lányiskola védelmére készült árvízvédelmi falat.

A kétnapos küldetés fentebb említett eredményei melletti egyéb hozadékkal is szolgált. A magyar PRT eljutatta „üzenetét" Baghlan tartomány eme távoli szegletébe is: „…segíteni, újjáépíteni jöttünk…".

Az Andarab vidékét lakó emberek szinte teljes mértékben a tadzsik népcsoporthoz tartoznak. Büszkék mudzsahedin múltjukra a Szovjetunióval folytatott háborúból, mint ahogy büszkék arra is, hogy a „ma harcában" a tálib lázadó fennhatóság nem volt képes feléjük terjeszkedni, vagy befolyását kiépíteni, növelni.

1595902813
 

Fotó: Dr. Toperczer István o.alez.

CímkékárvízPRT