Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tekerj a sereggel!” – 2017

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 25. 8:38

Idén május 13−14-én rendezik meg a „Tekerj a sereggel!”, Keszthelytől Keszthelyig tartó kerékpártúrát. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (Hososz) rendezvénye az eddigiekhez képest újdonsággal is szolgál.

1596030955
Május második hétvégéjén, 13-án és 14-én rendezik meg a „Tekerj a sereggel!" elnevezésű kerékpártúrát a Balaton körül. A rekreációs programot idén is a honvédség és a civil társadalom közötti szorosabb együttműködés jegyében rendezik meg.

A Hososz közlése szerint a 2017-es túra a „Múlt, Jelen Jövő" jegyében startol majd el. A hagyományőrzők korabeli egyenruhákban, első világháborús kerékpárokon indulnak útnak, lesznek, akik mai biciklikkel vágnak neki a távnak, s néhányan a Csepel új fejlesztésű, lánc nélküli speciális járművével járják végig a túra útvonalát.
Újdonság lesz az is, hogy az idei mezőnyben a kétkerekűt tekerők mellett tíz futó is rajthoz áll. Ők az isonzói csata évfordulójára időzített októberi emlékfutás felkészítő eseményeként futják végig az távot.

A mezőny kerékpáros része május 13-án 10 órakor startol Keszthelyről, a futók 8 és 9 óra között indulnak majd. Az útvonal Szigligeten, Zánkán és Csopakon át Balatonakarattyáig tart. Másnap egységesen 8 és 9 óra között innen indul tovább a túra, hogy Zamárdi, Balatonszemes és Balatonfenyves érintésével visszaérkezzen Keszthelyre.

A szervezők a túra résztvevői számára idén is több helyszínen biztosítanak felfrissülési lehetőséget, kerékpárszerviz-szolgáltatást és orvosi ellátást.

További részletek a Hososz honlapján. A nevezési lapot a http://tas.iranyasereg.hu oldalon lehet kitölteni.