Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Telepesek támadtak egy falura

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. április 9. 9:26

Annak a telepnek a lakosai támadtak, ahol a múlt héten egy palesztin fejszével megölt egy zsidó fiút. A hadseregnek kellett beavatkoznia.

Ciszjordániai zsidó telepesek megtámadtak szerdán egy arab falut, és hat embert megsebesítettek – közölték helybeli lakosok.

Annak a zsidó telepnek több tucatnyi lakosáról van szó, amelyben a múlt héten egy palesztin fejszével megölt egy zsidó fiút, és megsebesített egy másikat, majd elmenekült.

A telepesek a szomszédos arab falut, Szafát támadták meg.

A Bat Ajín zsidó településről érkezettek bezúzták autók szélvédőit, házakat rongáltak meg a faluban. A helyszínre izraeli katonák érkeztek, hogy megállítsák a dühöngőket.

Helybeliek arról számoltak be, hogy mintegy kétszáz telepes hatolt be a településre és nyitott tüzet a palesztinokra. Egy izraeli katonai forrás ugyanakkor elmondta, hogy az erőszak akkor robbant ki, amikor palesztinok kövekkel dobálták meg a közeli hegyen imádkozó zsidó telepeseket.

A katonák könnygázgránátokat és gumilövedékeket is bevetettek a kődobálók ellen. Palesztin egészségügyiek közölték, hogy az erőszak tombolása miatt nem tudtak bejutni a településre.

CímkékNATO