Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terepfoglalkozás - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 17. 11:26

2022 végén újabb tábori kihelyezési hétre került sor a Bakonyban, ahol az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái egyebek mellett különböző fegyverfogásokat sajátítottak el, gyakorolták a nyitott objektum és helyiségeinek megközelítését, továbbá túlélő foglalkozásokon vettek részt.

MH_202301_borito

A székesfehérvári ezrednél megtartott tábori kiképzési hetek egy fejlődési, fejlesztési folyamat részét alkotják, amely során az oktatók az alapoktól indulva újabb és újabb elemeket építenek be a felkészítés tematikájába. Így történt ez a legutóbbi rendezvény alkalmával is, amikor lépésről lépésre bővült a végrehajtandó feladatok, harcászati mozzanatok köre, fokozatosan nőtt az állomány terhelése, miközben a kiképzők igyekeztek a lehető legéletszerűbb körülmények között megszervezni és lebonyolítani a foglalkozásokat. Bár a ködös időjárás olykor hátráltatta a tervszerű felkészítést, ez cseppet sem szegte a résztvevők kedvét.

A lövészet végrehajtására a bakonykúti központi gyakorló- és lőtéren került sor. Az 1. számú egyéni lőgyakorlat alkalmával az állomány a támadó ellenség megállítására összpontosított: ennek során CZ Bren 2 gépkarabélyt, illetve CZ P–09 pisztolyt használtak – természetesen a megfelelő fegyverismereti és komplex felkészítő foglalkozásokat követően. A 6. számú lőgyakorlaton már rajkötelékben kellett együttműködniük a katonáknak: a rajparancsnok irányító szerepe és tűzvezetése mellett a különleges célmegsemmisítés fogásait is elsajátították.

További részletek a Magyar Honvéd magazin január 20-án, pénteken megjelenő számában!