Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terepgyakorlaton az ELTE hallgatói

Szöveg: Demény Andrea |  2010. április 28. 8:25

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajz- és Földtudományi Intézet Földrajztudományi Központ, Társadalom és Gazdaságföldrajzi tanszék II. éves Bsc. szakos hallgatói évközi társadalom- és gazdaságföldrajzi terepgyakorlat keretében tettek látogatást a tatai alakulatnál.

Magyarország társadalomföldrajza kiemelt tananyag az egyetemen belül, így szükség van arra, hogy a diákok különböző közösségi szolgáltatások megismerésérésén keresztül, mint oktatás, egészségügy, honvédelem fejlődési folyamatairól, jelenlegi viszonyairól átfogó és alapos ismeretekkel rendelkezzenek – mondta el Ballabás Gábor tanársegéd. Sajnos ritkán van lehetőség egy-egy alakulatot megtekinteni, hiszen tapasztalataink szerint a hasonló terepgyakorlatok sokkal hatékonyabb, és élményekkel gazdagabb információt adnak a tanulóknak, mintha az iskolapadban ülnének, és hallgatnák a száraz anyagot – tette hozzá.

A diákokat Benda László ezredes köszöntötte, majd széleskörű tájékoztatást adott a dandár szervezetéről.
Bemutatójában kiemelten kezelte az alakulat történetét, technikai és fegyverzeti eszközeit és társadalmi kapcsolatait. A prezentáció végén az egyetemi hallgatók élőben is megtekinthették a technikai eszközöket, mely nem kis sikert aratott körükben. Ám ez az esemény nem egy egyszerű kiruccanás a számukra, hiszen a látogatást számonkérés követi! Jegyzőkönyv formájában beszámolót kell készíteniük a témáról, melyet értékelni is fognak.

 

Címkékgyakorlat