Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Térzenével melegítettek a lövésznapra

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hdgy. |  2010. június 25. 13:36

Térzenével egybekötött lövésznapi sajtótájékoztatót tartott tegnap délután az 5. Bocskai István Lövészdandár a debreceni Nagytemplom előtt, a Kossuth téren. A borult idő ellenére sokan hallgatták végig a Debreceni és a Hódmezővásárhelyi – összesen 45 katonazenészből álló – Helyőrségi Zenekar több mint egy órás műsorát.

Ezalatt az újságírók kérdéseire Dr. Böröndi Gábor dandártábornok válaszolt, az álcaruhába bújt katonák pedig a téren sétálókat invitálták a szombati Tócóskert téri rendezvényre, ahol reggel 9 órától a várják a családokat. A Kazinczy iskola mögötti területen lesz gyep-show, rendőrségi kutyás bemutató, airsoft, technikai eszközök, valamint fegyverzetek és felszerelések bemutatója, lesznek hagyományőrző íjászok, fellép a Show Times Band, a gyerekek ugrálóvárazhatnak, kézműves foglalkozáson és arcfestés vehetnek részt.

A minden évben hagyományosan a lövészek védőszentjének, Szent Lászlónak napja körül megrendezett ünnepségen a helyőrségi zenekar és a mazsorettesek is előadják közös produkciójukat, a katonák közelharc bemutatót tartanak és Gangsta Zolee is fellép.

1595903733