Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Testvérpár a 13. Bocskai Portyán

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos főhadnagy | Fotó: MH 2. TVE 46. TVZ |  2022. október 5. 10:07

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár immár 13. alkalommal rendezte meg a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúrát, amin az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalja is képviseltette magát.

bocskai_portya (4)

A zászlóalj tartalékos katonája, Balázs Barbara önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester, fivére, Balázs Dávid főhadnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság mérnök tisztje biztatására jelentkezett a túrára. S hogy miként tudta teljesíteni a távot?

A túra első húsz kilométere gyorsan telt, ám ahogy a kilométerek szaporodtak, úgy fogytak el a szavak, és csendesedett el az elme.

Mert a megmérettetés egyben lehetőséget ad a katonának ez elmélyülésre is. Arra, hogy tisztelettel gondoljon a katonaelődökre. Az utolsó tíz kilométer pedig már fejben dőlt el.

A sajgó lábak minden lépése tisztelet a hősi halált halt katonák előtt. Minden újabb vízhólyag, bakancs-feltörés egy-egy emlékezés a hősök küzdelmeiről. A kitartás, az elszántság és a testvéri támogatás meghozta az eredményét, a fiatal őrmester célba ért.

„Hihetetlen, mennyire jó érzés, hogy sikerült és ez az eredmény már a miénk” – összegezte Balázs Barbara tartalékos őrmester, aki már most tudja, jövőre visszatér, hogy újra teljesítse a portyát.