Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyvenhármasok, tábori körülmények között

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. október 5. 9:27

Szeptember harmadik hetében újabb Tábori Kihelyezési Hetet hajtott végre a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya. A kiképzés célja az volt, hogy a honvédek harcászati felkészítése minél realisztikusabb körülmények között valósuljon meg.

_DR_8088

A kiképzők a Tábori Kihelyezési Héten folyamatosan, ütemszerűen bővítették a több, mint százharminc fős állomány fokozatos terhelése mellett az egyes harcászati mozzanatokat, amelyek különböző tüzelési testhelyzeteket, harcalakzatokban történő járőrözést, vagy az előre mozgás gyakorlását, átkarolást, valamint kis- és nagy erejű ellenségre történő reagálást tartalmaztak.

Mindemellett a katonák gyakorolták a túlélő harcászat - így például a víztisztítás, a tűzgyújtás, a menedéképítés -, továbbá helységharc alapvető mozzanatait is. Ezek közé tartozik a kötéllel történő ereszkedés, az objektumba behatolás és az egyes szobák átvizsgálása is. A fehérvári honvédek a hét folyamán gyalogsági és békeműveleti lövészetet is végrehajtottak. Szintén a Tábori Kihelyezési Hét részét képezték katonai közelharccal kapcsolatos foglalkozások is.

A hét zárásaként a katonák a Kelet-Bakonyban tizenkét kilométeres, járőr-típusú menetgyakorlatot hajtottak végre.