Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Thunderbirds bemutató a malajziai közönségnek

Szöveg: JETfly |  2009. október 14. 8:39

Malajzia a közelmúltban tárt karokkal üdvözölte a távol-keleti körútjuk harmadik állomására (Subang légibázis) megérkező Thunderbirds-öket.

Az Egyesült Államok légierejének hivatalos bemutató-köteléke Malajzia és az USA patnerkapcsolatának erősítése céljából látogatott a délkelet-ázsiai országba, de látogatásukkal a csendes-óceáni térség biztonságát és stabilitását is elő szeretnék segíteni.

A helybeliek nagy érdeklődéssel fogadták a Viharmadarak precíz és fegyelemről tanúskodó bemutatóját, több mint 45 000 látogató követte figyelemmel a látványos manővereket. A jeles eseményt olyan előkelőségek is megtisztelték, mint Selangor szultánja, a védelmi minisztérium főtitkára, a védelmi erők parancsnoka és a Malajziai Királyi Légierő új parancsnoka, Dato’ Rodzali bin Daud. Malajzia amerikai nagykövete, James Keith is megjelent a légibemutatón, hogy személyesen is üdvözölje a csapatot.

A Malajziai Királyi Légierő egyik tisztségviselője szerint a Thunderbirds kötelék Malajziában való megjelenése éppen időszerű volt, az országok közti kapcsolatok erősítésének egyik látványos eszköze ugyanis a mostanihoz hasonló légi bemutató. A következő hetekben a Thunderbirds Guamban, Thaiföldön, Japánban és Dél-Koreában fog bemutatót tartani.

Címkéklégierő