Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Végső visszaszámlálás – „Strong Hand 2009”

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit<br /> |  2009. október 14. 8:52

A végéhez közeledik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár várpalotai gyakorlata. A felkészülés utolsó hetében a katonák már javában készülnek a nemzeti Creval ellenőrzésre, ami 15-16-én kerül végrehajtásra.

A hét első napján Tömböl László mk. vezérezredes, Honvéd Vezérkar Főnök látogatott ki az Angol-táborba, ahol az alegységparancsnokok jelentésének meghallgatása után a 0-ponti lőtéren éjszakai század éles lőgyakorlatot tekintett meg.
A Bocskai dandár törzse is a gyakorlótéren tartózkodik ezekben a hetekben, és törzsfelkészítési foglalkozásokon és a zászlóaljgyakorlat levezetésében kapnak szerepet. A napokban hazaérkezett az egy hetes szlovéniai cserekiképzéséről a résztvevő század állomány.

Az ellenőrzésre való felkészülés során a századok a bakonyi gyakorlótéren a harcászati feladatok és a helikopterrel támogatott gyakorlás mellett század éles lőgyakorlatokat, emellett az aknavető alegységek egyéni és kötelék lőgyakorlatokat, a századok támogató szakaszai pedig páncéltörő lövészetet is végrehajtanak. Emellett az utolsó héten részt vettek egy csapatpróbás, vegyvédelmi eszköz használatáról szóló módszertani foglalkozáson.
A NATO-nak felajánlott alegység a nemzeti ellenőrzés keretében készül fel a jövő ősszel végrehajtásra kerülő nemzetközi kontrollra. A cél az, hogy meggyőződjenek arról, hogy a szövetségnek felajánlott erő képes ellátni feladatait hazai és külföldi területen egyaránt.

1595892345
 

Fotó: Csehiné Sárkány Beáta szkv.