Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tiszthelyettes hallgatók alapkiképzése Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. augusztus 25. 9:24

2010.08.23-án az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (MH KPTSZI) nappali tagozatára felvett 54 hallgató kezdte meg 3 hónapos katonai alapkiképzését Szentendrén. A jelenleg hatályos képzési program szerint a tiszthelyettes jelölteknek tanulmányaik megkezdése előtt teljesíteni kell az egységes katonai alapkiképzés követelményeit.

A 3 hónap leteltével felmérő foglalkozásokon kell számot adni az elsajátított katonai alapismeretekből. A tanulmányokat megelőző kiképzés színtere az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) Mecséri János Kiképző Osztálya. A Szentendrén működő két katonai szervezet szoros szakmai együttműködés keretében hajtja végre az alapkiképzés programját, hiszen közös érdek vezérli az MH KKB és MH KPTSZI parancsnokait a lehető legjobb feltételek megteremtésében és a legjobb eredmények elérésében. A közös tevékenység a szervezeti együttműködésben is megnyilvánul. A Mecséri János Kiképző Osztály a kiképzés időtartamára ideiglenes kiképző zászlóaljjá alakul,

1595906423
amely a korábbi szervezeti felálláshoz képest egy századdal, a tiszthelyettes hallgatói kiképző századdal bővül. A század parancsnokát és a kiképző állomány zömét az MH KPTSZI adja. Az évekkel ezelőtt kialakított együttműködés tapasztalatai szerint így biztosítható leginkább, hogy a tiszthelyettes hallgatók már a további iskolai képzés sajátosságainak figyelembevételével vegyenek részt a kiképzésben és már ez idő alatt is megismerkedjenek leendő oktatóikkal, kiképzőikkel.

A bevonulás menetrendje a kialakult gyakorlatnak megfelelően történt. A beérkezés, regisztráció utáni orvosi vizsgálatot, beöltözést a körletek elfoglalását, és a katonai eskütételt követően másnap Mikusi Zsolt ezredes, az MH KKB parancsnoka és a bázis vezető állománya bemutatásával megkezdődött a kiképzés. A tiszthelyettes jelöltek az első kiképzési nap során alapvető tájékoztatókat hallgattak meg, majd helyszíni bejárás keretében megismerkedtek a következő egy évben tanulmányaik színteréül szolgáló szentendrei laktanyával.

1595906424
1595906424