Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A láthatatlan légió”

Szöveg: Kálinger Roland szds. |  2010. augusztus 25. 9:34

Rejtő Jenő egyik regényében mindenki számára emlékezetes módon ír egy olyan alakulatról, amelynek tevékenységét, helyzetét és céljait örök homály fedi. Az EUFOR-7 kontingens „láthatatlan” logisztikai szakaszának munkájára azonban nem ezek a jelzők illenek.

Aligha találunk olyan fegyvernemére büszke katonát, aki arra a kérdésre, hogy melyik a Magyar Honvédség legfontosabb alakulata, ne azt az egységet nevezné meg, amelyben szolgál. E kardinális kérdéssel most nem kell foglalkoznunk, egyet azonban pontosan látunk: nagyon nehéz helyzetben kerülnénk, ha az EUFOR kontingens nem rendelkezne logisztikai biztosítással.

Ez a maréknyi csapat, amely Schmidt Péter főhadnagy vezetésével zömében Kaposvárról, a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred állományából érkezett, nagy szakértelemmel, odaadással, szervezetten és kimagasló hatékonysággal végzi feladatát. Logisztikusaink a raktárkészletek kezelésén, valamint az anyagfelhasználás, tervezés és igénylés bonyolult és nagy odafigyelést igénylő tevékenységén túlmenően, a személy és anyagszállítás felelősségteljes feladatának végrehajtásával kiemelkedő szinten járulnak hozzá a kontingens alaprendeltetésből fakadó feladatainak „láthatatlan", de mégis kézzel fogható biztosításához. Elhivatottságuk és eddigi teljesítményük az EUFOR-7 kontingens minden oldalú biztosítottságát garantálja.

1595906424