Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tiszthelyettessé avatásuk negyvenedik évfordulóját ünnepelték

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. május 15. 9:38

Volt egyszer tizenkilenc, a katonai hivatást választó fiatal, akik 1980-1982 között Tápiószecsőn, fegyverzettechnikusi szakon tanultak, majd a Magyar Néphadsereg különböző alakulatainál kerültek első beosztásba. A kétéves tiszthelyettes iskola alatt szoros barátságot kötöttek, ami a mai napig tart. A napokban tiszthelyettessé avatásuk 40. évfordulója alkalmából gyűltek össze Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

received_2259444504213532
received_700927590965252

A szolgálati elfoglaltságokból adódóan kezdetben csak néhányan találkoztak egymással, azonban a 2007-ben megrendezett, 25 éves találkozón szinte valamennyien ott voltak.

Ezen a sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy minden év tavaszán találkoznak, s ezekre a rendezvényekre meghívják az egykori századparancsnokukat, Kovács Lajos nyugállományú alezredest, illetve osztályfőnöküket, Horváth József nyugállományú ezredest is. E találkozókra természetesen a családtagok is elkísérik őket.

A tíz évvel ezelőtti, a Balaton parti honvédüdülőben megrendezett találkozójukon emlékfát ültettek, ami idén emléktáblát is kapott.

Ugyancsak hagyomány, hogy a kerek évfordulókon tortával és személyes ajándékokkal is megemlékeznek a barátságukról.

Címkékévforduló