Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztújítás a kecskeméti egyesületnél

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 29. 20:13

Húsz évig szolgálta a közösséget Csóka Tamás nyugállományú ezredes, a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete elnöke, aki a május 27-ei beszámoló közgyűlésen mondott le tisztségéről. A kecskeméti klub tagjai egyhangúlag Gyalainé Nagy Éva nyugállományú zászlóst választották utódjának.

xIMG_6271 VERS

Évzáró-évindító közgyűlést tartott Kecskeméten a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A megjelenteket a levezető elnök, Szalókiné dr. Kiss Katalin köszöntötte, majd Csóka Tamás nyugállományú ezredes, a klub elnöke foglalta össze a közösség elmúlt évben végzett munkáját. A vezetőség beszámolójából kiderült: a pandémia ellenére feladatokban és közösségi rendezvényekben gazdag, mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. A tervezett programjaikat szinte maradéktalan teljesítették. A Kecskemét Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetségében Eszes László nyugállományú százados, az idősügyi tanácsban pedig Csóka ezredes képviseli az egyesületet.

Kiváló együttműködést alakítottak ki az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársaival, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével és a szervezet Dél-Alföldi Régió klubjaival, valamint a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel. Szoros kapcsolatot ápolnak a Veterán Repülők kecskeméti szervezetével és a Rendőrségi Nyugdíjas Szövetséggel is. Saját rendezvényeik mellett rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken is.

A jövő feladatai közül az együttműködő társszervekkel tartott kapcsolatok erősítése és a szociálisan rászorulók támogatása mellett az egyik legfontosabb teendőnek az egyesület taglétszám növelését, a „fiatalítást” tekintik.

Az elnökség és a pénzügyi ellenőrző bizottság beszámolójának egyhangú elfogadását követően a legjobbak munkáját külön is megköszönték. A nyugállományú katonák szervezeti érdekében végzett eredményes tevékenységének elismeréséül a magyar honvédelem napja alkalmából a honvédelmi miniszter az Aranykor Kitüntető Cím ezüst fokozatát adományozta Máté Imre nyugállományú őrnagynak. Csóka Tamás nyugállományú ezredes munkáját pedig oklevéllel köszönte meg Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megbízott parancsnoka. Az elismeréseket Gáldonyi Sándor őrnagy, a Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője adta át.

xIMG_6294 KIEG PK OKLEVELE

Az egyesület új elnökét és a munkáját segítő tisztségviselőket a közgyűlés utolsó napirendi pontjában választották meg. A pár nap múlva 80. születésnapját ünneplő Csóka Tamás nyugállományú ezredes - aki húsz évig vezette a közösséget – ugyanis lemondott elnöki tisztjéről. Utódját, Gyalainé Nagy Éva nyugállományú zászlóst – titkos szavazással – egyhangúan választotta meg a tagság. Ugyancsak egyhangú szavazással bízták meg titkárnak Borbásné Keresztes Mártát, gazdasági vezetőnek Eszes Lászlónét, kultúrfelelősnek Katonáné Kovács Irént, toborzófelelősnek Mogyorósiné Balogh Terézia nyugállományú zászlóst, a nőtagozat elnökének Zakariásné Makaró Katalint, a pénzügyi ellenőrző bizottság elnökének pedig Szántó Máriát.

A beszámoló-tisztújító közgyűlés zárásaként Gyalainé Nagy Éva nyugállományú zászlós a tagság nevében egy díszoklevél átadásával az egyesület tiszteletbeli elnökévé fogadta elődjét. Máté Imre nyugállományú őrnagy pedig egy 20-as számmal díszített virágcsokorral köszönte meg volt elnökük feleségének támogató türelmét, amely nélkül Csóka ezredes életéveinek negyedét nem fordíthatta volna a közösség munkájának az irányítására.

A Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete ünnepélyes keretek között lezajlott rendezvényén az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist Szabó János alezredes, logisztikai főnök, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Irodáját Gáldonyi Sándor őrnagy, irodavezető, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezetét Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyugállományú rendőr alezredes képviselték. A Kecskemét Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége nevében pedig Kormányosné Makai Eszter elnök gratulált a tavalyi évben elvégzett közösségi munkához. A rendezvény kulturális blokkjában Rácz Szabó Zoltán szavalt, míg Szénási Pál Bertalan szintetizátoron játszott.