Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősök napja Szentendrén

Szöveg: Imets Dóra önkéntes műveleti tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 29. 20:43

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság (MH SZHTP) több helyszínen rótta le tiszteletét hős elődök előtt. Székesfehérváron, Pilisvörösváron, Solymáron, valamint Szentendrén a helyőrségi zenekar, az alakulat díszőrei és koszorúvivői is közreműködtek a megemlékezéseken.

IMG_0802

Szentendrén koszorút helyezett el Nagy Sándor ezredes, az MH Transzformációs Parancsnokság törzsfőnöke és Kiss Zoltán alezredes, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka. Az ünnepséget Fülöp Zsolt, Szentendre város polgármestere nyitotta meg.

A megemlékezésen Kiss Zoltán alezredes, az MH SZHTP parancsnoka elmondta: egy ember addig él, míg emlékeznek rá. „Emlékezni tudunk egy dal, egy írás, egy szál virág, esetleg egy műemlék formájában is. De, ami a legfontosabb: emlékezni a szívünkben. Ezt az eszmeiséget, tovább kell vinni és, ami a legfontosabb, tovább kell adni a mai fiatalok számára, amelyet azok a hősök képviseltek, akik hazájukért, a magyar emberekért, a nemzetért áldozták életüket” – fogalmazott Kiss ezredes.