Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztújító küldöttértekezlet a baráti köröknél

Szöveg: Dr. Varga József, a HTBK OSZ alelnöke |  2010. október 19. 10:51

A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége (HTBK OSZ) az előző 4 évben érvényes mandátum lejártával október 14-én tartotta meg tisztújító küldöttértekezletét a ZMNE Dísztermében. Az összejövetelen a 30 tagszervezet képviseletében megjelent 55 küldött megvitatta az elmúlt időszak munkájáról szóló beszámolót és megválasztotta az új tisztségviselőket.

1595908847
A honvédelem ügyét felkaroló civil szervezet rendezvényén, a tárca képviseletében, Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese köszöntötte a küldötteket, méltatta, elismerte és megköszönte a szervezet által a honvédelem, mint nemzeti ügy érdekében végzett tevékenységet. A tábornok ezt követően tájékoztatást adott a HM átalakításáról, a védelempolitika új törekvéseiről, és a civil szervezetekkel való együttműködés lehetőségeiről.

1595908848
A ZMNE, mint a szervezet működéséhez helyet adó intézmény részéről Lakatos László nyá. mk vezérőrnagy, rektori jogokat gyakorló főtitkár, üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy az egyetem örömmel biztosította a szükséges infrastruktúrát a HTBK számára, mert ez a szervezet több mint másfél évtizede következetesen dolgozik a civil lakosság és a honvédség közötti gondolati, érzelmi közösség megteremtéséért.

Az elmúlt négy év munkájáról szóló beszámolót a küldöttek egyhangúlag elfogadták.

A HTBK OSZ megválasztott tisztségviselői: 

Elnök: Szelekovszky Ernő

Alelnökök: Berencsi Attila
                
Dr. Görög István

                 Dr. Varga József

A küldöttértekezlet 17 tagú Választmányt és 3 tagú Ellenőrző Bizottságot is választott.

1595908848
 

Szelekovszky Ernő, HTBK OSZ elnöke

 

1595908848
Az elnökség

 

1595908848

A megválasztott tisztségviselők

Fotó: Esküdt Lajos