Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tízéves a Ludovika Zászlóalj

Szöveg: Hohl Regina | Fotó: a szerző felvételei |  2021. február 6. 13:16

Rendhagyó vezetői értekezleten ünnepelték tizedik születésnapjukat az MH Ludovika Zászlóalj katonái.

MH_Ludovika_Zászlóalj_10_évfordulója (2)
MH_Ludovika_Zászlóalj_10_évfordulója (1)

Az ünnepségen részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, valamint dr. Jobbágy Zoltán ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar nemzetközi dékánhelyettese.

A Magyar Honvédség Parancsnokának ünnepi köszöntőjét követően Bozó Tibor vezérőrnagy köszöntötte az MH Ludovika Zászlóalj katonáit, honvédelmi alkalmazottjait. „A ludovikás képzés hagyományai több mint 150 évre nyúlnak vissza és egyet jelentenek a tisztképzéssel. Olyan jól képzett, határozott tisztek képzésével, akik minden körülmények között megállják a helyüket, akiknek léte garancia is egyben. Garancia arra, hogy a Magyar Honvédség vezetése és irányítása biztos alapokon nyugszik. Egy olyan honvédségé, amelyben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nyomán olyan új technikai eszközök, fejlesztések és lehetőségek nyílnak meg a katonák előtt, amelyekre az elmúlt évtizedekben nem volt példa” - emelte ki a parancsnok.

Köszöntő gondolatait követően Bozó vezérőrnagy emléktárgyat adományozott - fennállásának tizedik évfordulója alkalmából - a katonai szervezetnek.

MH_Ludovika_Zászlóalj_10_évfordulója (3)